ict

jun 122017
 

Wie aan de slag wilt in het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, moet zich kandidaat stellen.

Of u nu wilt lesgeven, een administratieve of ondersteunende functie in een school of instelling ambieert of in een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) wenst aangesteld te worden, via deze toepassing kunt u, op een eenvoudige manier, elektronisch kandideren.

Een kandidatuur is geldig voor één schooljaar en moet jaarlijks − vóór 15 juni − ingediend worden.

Aanvragen die vanaf 15 juni worden ingediend, worden beschouwd als laattijdige of spontane sollicitaties waaraan een lagere prioriteit wordt gekoppeld.

 Posted by at 11:27 am
jun 022017
 

Het Go! MPI ’t Craeneveld nomineerde “zijn” leerkracht Islam voor de titel ‘leerkracht van het jaar’, actie georganiseerd door Klasse. Saïd mag dan net niet de titel gewonnen hebben, maar de aandacht die hij kreeg, spreekt boekdelen. Zijn nominatie lokt ook heel wat mooie reacties uit op de facebook-pagina van de school. Voor ons is hij alvast dé winnaar.

De motivatie :

 

 

 Posted by at 8:24 am
mei 302017
 

Leraren veranderen levens. Kijk maar naar deze video. Ouders, leerlingen en leraren vertellen over de leraar die hen wakker schudt en zelfvertrouwen geeft. Over de collega die deuren toont die ze niet kennen. Over de coach die ongekend talent spot bij hun kind. Ze nomineren hun ‘Leraar van het Jaar’.

Ook het GO! MPI ’t Craeneveld heeft zijn leerkracht van het jaar genomineerd. En hij staat in de shortlist van Klasse. De motivatie ? Kan je bekijken vanaf 1’36” in bovenstaand filmpje.

Op woensdag, 31 mei wordt de uitslag bekend gemaakt. Je kan dit live volgen via de facebook-pagina van Klasse en via Twitter @craeneveld .

En nu, duimen maar.

 Posted by at 10:01 am
aug 182016
 

Heel wat scholen deden mee aan de Bednet-actie. Zo tonen we ons solidair met de jongeren die omwille van langdurige ziekte niet op school aanwezig kunnen zijn.

 Posted by at 1:02 pm
aug 182016
 

Foto-album jaarlijkse uitstap en activiteiten rond de beeldenroute.

 Posted by at 12:30 pm
jun 232015
 

OUDENAARDE – De laatstejaars van het GO! atheneum Oudenaarde organiseerden op 30 april hun laatstejaarsfuif in De Qubus. Hun inzet en inspanningen loonden want de fuif bleek een groot succes. De leerlingen schonken 1.000 euro van de winst van hun fuif aan het goede doel. Het bedrag werd overgemaakt aan Mireille van Ransbeeck van ‘Kom op tegen Kanker’.

 Posted by at 12:55 pm
jun 232015
 
De leerlingen maken een promofilmje over Schorisse. - Foto Ronny De Coster
De leerlingen maken een promofilmje over Schorisse. – Foto Ronny De Coster

De Vrije Basisschool van Schorisse en de Omer Wattez Basisschool van Schorisse zijn gisteren de gemeente rondgetrokken om met de iPad promotiefilmpjes te maken over het mooie Schorisse. “Die filmpjes maken we voor het evenement ‘La Doesse Schuuse’ in het weekend van 10,11, 12 en 13 september”, legt Stan De Wolf van de Omer Wattez Basisschool uit. “Tijdens die vier dagen wordt de schoonheid van Schorisse in de kijker gezet. Samen met meester Lenny en meester Jeroen trekken de leerlingen in groepjes van drie onder meer naar de watermolen, het Bosterijst, het geboortehuis van Omer Wattez, de uitkijktoren en de natuurlijk de mooiste groene plekjes van Schorisse. Ze filmen, selecteren de beelden en staan ook voor de montage in.” De leerlingen van de beide scholen waren natuurlijk dolenthousiast dat ze de promotiefilmpjes mochten maken. “We zullen laten zien dat we er al veel over weten en ook mooie beelden kunnen maken”, glunderen Robbe van de Omer Wattez school en Charlize van de Vrije Basisschool. “En ’t is ook plezant dat de scholen en leerjaren samenwerken.”

Voor meer info over de vierdaagse kan je terecht op www.ladoesseschuuse.be. (MDVR)

 Posted by at 12:47 pm
mei 192015
 

De partij Groen Oudenaarde heeft 1.500 euro geschonken aan het MPI ’t Craeneveld. “Dit is de opbrengst van de derde ijsberenduik, die we begin dit jaar hebben georganiseerd. Toen zijn 26 ijsberen bij mij thuis in de zwemvijver gedoken” , zegt Oudenaards gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. De sponsoring van deze dappere durvers bracht 1.500 euro op en dat bedrag schenken we integraal aan de school”, aldus Meuleman. Het MPI is een kleuter- en lagere school voor buitengewoon onderwijs. Met de opbrengst van de duik zal de school een snoezelruimte maken die aangepast is aan kinderen met een fysieke beperking.
MPI7672859
(DCRB)

 Posted by at 1:03 pm
mei 192015
 

De leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardezorg uit het GO! Atheneum van Oudenaarde moesten onlangs als eindproef een leuke dag voor bejaarden organiseren. Leerlingen en leerkrachten haalden de ouderen thuis op en verzamelden aan het stadhuis van Oudenaarde om er het museum MOU te bezoeken. Op school serveerden de leerlingen een lunch die ze zelf hadden bereid en gaven ze hun gasten een rondleiding in de afdelingen carrosserie, elektriciteit en hun eigen branche, de verzorgingsklassen en de didactische keuken waar de lunch was werd. Bij een kop koffie rondden de leerlingen en ouderen hun dagje af.

Atheneum01

 Posted by at 12:57 pm
mei 192015
 

PTI Zottegem en PIVA Oudenaarde morgen, woensdag, de eerste SODA-attesten uit aan hun leerlingen. Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude (SODA) zijn vier kwaliteiten waarmee afgestudeerde leerlingen van het secundair onderwijs een extra troef in handen hebben. Niet alleen voor hun verdere professionele vorming, maar ook bij het op zoek gaan naar vakantiejobs en bij het solliciteren naar een betrekking in het bedrijfsleven. De laureaten werden door hun lerarenkorps en begeleiders permanent geëvalueerd op de kwaliteiten stiptheid, orde, discipline en attitude binnen het schoolleven. “De hoge scores in het SODA-traject zijn voor de leerlingen een extra middel om hun positief gedrag en hun motivatie kenbaar te maken aan de buitenwereld. Werkgevers kijken uit naar kandidaten die dit extra kwaliteitslabel kunnen voorleggen”, ervaart gedeputeerde voor Onderwijs Peter Hertog. De uitreiking van de attesten vindt plaats in de banketzaal van het provinciehuis in Gent. (FEL)

 Posted by at 12:50 pm
Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus